Saturday, November 27, 2010

Akhirnya...

NAMA ALLAH YANG MAHA PEMURAH LAGI MAHA MENGASIHANI..


Assalamualaikum...Wah!!!!pe ni??ni rupeny blog ak..ingtkn blog sape td..ptutla "lawa" sngt..n_n..alhamdulillah,dpt lg jari2 kayu ak ni brgerak nk menaip ntahpape kt dlm blog ni setelah lama(em,,dlm smnggu) melayan arus dunia semasa..buatny 'jari2 kayu' ni brtukar status jd 'jari2 kaku',xke naya kn??alhamdulillah wa syukru lillah!!..so,dkt seminggu x brceloteh @ menulis kt sini,bnyk bnda yg dh ak buat..mcm pegi secara reladlmpaksa ke kem koko SISPA (siswa siswi pertahanan awam),balik umah kjap utk study leave,pegi MAHA sat,n now,ak kt MIAT balik utk mghadapi SPM (Sijil Pinal Miat).haha..


Kem Koko Sispa : 

Kem ni wajib utk kaorg sem 1.ni kira event last la utk koko ktaorg sem 1 ni..mcm2 bnd ak buat kt sana..water cnfident,cara2 mnyelamat,melawan kebakaran & bnyk lgla..tp yg xtahan,kalo sorang lmbt utk brkumpul,smua kna down(push up @ bhsa famousny,bumping) 10x..lg 1 yg mmg xbleh bla,bleh x korang bayangkn,first day smpai,utk lunch korang mkn pkai pnggan & cawan polisterin..dan korang kna jaga pnggan & cawan tu utk mkn slama 3h2m korang kt kem tu??mmg unbelievable..but at last,dpt gak brtahan..last day kt kem tu,ak & kwn2 ak mmg balas dendam..ktaorg koyakkn polisterin tu smpai mnjadi cebisan..haha(evil laugh)..xbnyk gmbr sngt sbb mmg full aktivitiny..


ni plak the only one pic ak smpt snap..haha

MAHA 2010 :


FYI,MAHA kali ni brlangsung pd 26hb Nov-5hb Dis nnti..tmpt still sama mcm thun lps,MAEPS..tau x MAHA tu pe??Malaysia Agriculture,Horticulture,and Agrotourism(MAHA) & MAEPS plak adlh Malaysian Agro Exposition Park Serdang(ak rase btolla ni ak tulis)..bnyk btol gerai2 jualan..xslap ad 2000 stall..tmpt pameran MAHA mmg besar..so..

 dr tmpt parking ke pntu msuk MAEPS,kami naik mcm tren yg bajak @ traktor ni tarik

 antara lanskap yg ad kt MAHA..

 ni kt laman ternakan..


 cbe tngok prbezaan antara gmbr ni & dibwh..

 mmg sihat2 lmbu kt pameran tu..haha

 ni plak umah cntoh utk prusahaan burung walit..

 cm kacak je kalo ak pkai topi koboi??haha..

 antara 2000 gerai..

 org yg dtg ke MAHA ni jgn citerla..mmg rmai..

ni dh capek giler ni..

So,skrng dh kt umah kedua dh,the 'lovely' MIAT..hehe..study utk SPM(Sijil Pinal Miat) plak.haha..n_n..ok fariz,ganbate!!..jia you!!..kla,nk solat n then study!!!..k,ciao,adios yo..salam..n_n 


2 comments:

  1. good luck utk spm..haha..MAHA kat ne weh?

    ReplyDelete
  2. insyaAllah,,amin..kt MAEPS la..dkt serdang..

    ReplyDelete